Site coolinaria.ro

Soriceii ridiche


Mici ridichi lunguiete transformate in haiosi soricei!

Cei mici isi vor aminti cu placere povestea Cenusaresei ce avea la trasura niste cai frumosi dar care au fost transformati in soricei de mama cea vitrega si rea.

Noua ne va lua mai mult timp decat un simplu ‘’abracadabra’’, dar efortul va merita cuvinte de apreciere pentru rabdarea cu care au fost transformate ridichile in soricei nastrusnici.

Platourile cu aperitive vor fi mai viu colorate daca veti aseza bucatele de cascaval in forma de triunghi, ceapa verde (preferati firele mai subtiri), taiata in segmente de 3-4 cm, cuburi de branza si cateva rondele de masline (fara samburi).

Aperitivul va fi apetisant si invitatii vor aprecia ingeniozitatea si inspiratia Dvs.

Soriceii ridiche

Ingrediente:
  • 18 ridichi
  • 32 boabe de piper
  • 4 felii de paine
  • 1 varf sare grujoasa de mare
Mod de preparare:
Untul se pune la congelator pentru a se intari
Ridichile se spala bine si se sterg de apa.

Frunzele verzi ale ridichilor se taie iar coditele lor se pastreaza (acestea vor deveni codite ale soriceilor). Folositi 16 ridichii iar 2 pastrati-le pentru a realize urechiusele soarecilor.

Inarmati-va cu rabdare dar si cu un cutit ca varful bine ascutit si incepeti operatiunea de ‘’sculptare’’ a ridichilor.

Cu varful cutitului modelati boticul soriceilor prin miscari similare ascutitului creionului cu lama.

Trasati deasemenea locasurile in care vor intra urechiusele lor. Urechiusele se fac taind rondele foarte subtiri, fine, din cele doua ridichii rezerva.
Acestea se taie apoi in 4 si se introduc cu varful ascutit in locasurile destinate urechilor. Daca ridichile sunt lunguiete si subtiri, rondelele se taie doar in 2 parti. Pentru a realiza ochii, folositi un bat de chibrit caruia ii indepartati partea cu fosfor. Practicati doua mici orificii cu batul de chibrit, de-o parte si de alta a botului si le acoperiti cu boabele de piper.

Iata soriceii gata de a fi pusi pe platou alaturi de celelalte aperitive!


Pofta buna!