Site coolinaria.ro

Cartofi cu curry


Curry este un condiment tipic bucatiriei indiene. Poate fi gasit sub forma de pasta sau praf, poate fi mai dulceag sau foarte condimentat cu tenta de iute, in functie de compozitia sa. Gustul si culoarea sa este specifica si de foarte multe ori am intalnit persoane carora acest condiment nu le prea inspira incredere. Trebuie incercat, putin cate putin, cu rabdare, deoarece acest amestec interesant de condimente poate aduce putina culoare oricarui gen de tocana. Pentru inceput va propunem o simpla garnitura ce are la baza cartofii.

Cartofi cu curry

Ingrediente:
  • 600 gr cartofi
  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 100 gr mazare congelata
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
  • 3 lingurite de curry
  • 2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. Verificati daca sunt fierti bine, cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit. Daca sunt fierti, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, se decojesc si apoi se taie in rondele cu grosime de 2 cm.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se incalzeste, se adauga usturoiul taiat rondele, ghimbirul ras, sarea, piperul proaspat macinat si curry-ul, apoi amestecati 1 min.

Se adauga cartofii taiati rondele si boabele de mazare amestecand continuu cca 5 min pentru a nu se lipi. La nevoie se aduga 1-2 linguri de apa. In acest timp ceapa se taie solzisori si inainte de a stinge focul se pune si ea peste cartofi, se amesteca si se acopera tigaia cu un capac.

Se servesc fierbinti, de preferat lamga o carne alba slaba fiarta sau fripta. Aroma speciala a cartofilor invaluiti in curry va fi completata de simplitatea carnii albe.


Pofta buna!