Site coolinaria.ro

Tarta cu ceapa verde si anchois


Intotdeauna ne dorim sa pregatim ceva bun, ce se prepara rapid, sa aibe un gust special si sa nu fie ceea ce am mai mancat pana acum, pastrand totusi anumite elemente cunoscute si apreciate de noi. Orice tarta are la baza un aluat, un foetaj. Pentru a putea profita de timpul liber, va indicam sa procurati aluatul preferat din supermarket. Reteta aceasta poate fi facuta intr-o seara, cand va doriti ceva simplu si gustos.

Tarta cu ceapa verde si anchois

Ingrediente:
  • 1 pachet foitaj (sau un alt tip de aluat, de ex pentru placinta)
  • 3-4 legaturi de ceapa verde
  • 2 cepe rosii
  • Ulei de masline
  • 1 lingura miere
  • 10 buc de anchois
  • 1 varf de cutit de piper macinat
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 210°C.

Tava pentru copt (dreptunghiulara, mai mica) se acopera cu hartie de copt. Se intinde foaia de aluat.si in cazul in care se foloseste un aluat mai putin subtire, se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se aseaza peste hartia pusa in tava.

Ceapa verde se spala, se curata si se taie in 2, pe lung, apoi in felii subtiri. Aceeasi operatie se face si cu ceapa rosie.

Ceapa verde si cea rosie se pun intr-o tigaie cu ulei incins si se inabusa cca 5 min. Se adauga si mierea si se mai inabusa inca 3-4 min. Daca nu isi lasa ceapa sos suficient si pentru a evita ca aceasta sa se arda, se poate aduaga o cescuta de apa.

Ceapa astfel inabusita se repartizeaza uniform pe aluat, deasemenea si sosul rezultat de la ea. Se presara sare si piper proaspat macinat si se da la cuptor. Dupa primele 10 min temperature se mai reduce la 160°C. Timpul total de coacere poate fi intre 20 si 25 min, in functie de grosimea foii si de locul in care ati pus tava la copt.

Inainte cu 5 min de a fi scoasa din cuptor, se pune anchois pe tarta. Se scoate si se serveste calda.


Pofta buna!