Site coolinaria.ro

Kiwi caramelizate


Intre decembrie si aprilie este sezonul acestor fructe pline de vitamine ce ne aduc cu generozitate un gust exotic si soare in miez de iarna europeana.
Cu prospetimea sa, cu o bogatie nespusa de vitamine, acest mic fruct ne poate aduce aportul necesar de energie. Gustul sau dulce acrisor ne poate indica o cantitate mare de zaharuri, ceea ce este fals. Hipocaloric si bogat in fibre, este ideal pentru micul dejun, iar bogatia lui in vitaminele A si E il face un antioxidant redutabil.

Kiwi caramelizate

Ingrediente:
  • 4 fructe de kiwi
  • 1 para
  • ½ lamaie
  • 2 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se aprinde gratarul cuptorului.

Para se taie in doua, longitudinal, se curata de coaja si i se scoate partea lemnoasa de la mijloc. Se taie in lamele fine si apoi fiecare lamela in betisoare fine. Se stropesc toate acestea cu suc de lamaie (pentru a evita oxidarea lor). Fiecare fruct de kiwi se curata de coaja, se taie in felii si se repartizeaza uniform in mici vase din ceramica pentru servit, pentru portii individuale.

Peste bucatile de kiwi se pun betisoarele din para si se pudreaza cu zahar pudra. Se introduc vasele de servit in cuptor si se tin cateva minute inauntru numai pentru a se carameliza zaharul.
Se scot din cuptor si se servesc calde.


Pofta buna!