Site coolinaria.ro

Crema de zahar ars cu zmeura si mascarpone


Trecand printre rafturile magazinelor, am dat cu privirea de un produs interesant, deosebit, ce poate ne-a starnit curiozitatea: mascarpone. Dar oare ce putem prepara cu el?
Acest produs lactat, de fapt o crema-branza, cu siguranta poate sa ne seduca papilele gustative la fiecare inghititura, fie ca este vorba despre un desert, fie ca este vorba despre un aperitiv. Aceasta crema a cremelor italieneasca, are ca materie prima smantana si este la randul sau materia prima pentru prepararea unei multitudini de prajituri fine si aperitive: terine, tiramisu, creme de vanilie si multe altele pe care in mod sigur vi le vom descrie si recomanda.

Crema de zahar ars cu zmeura si mascarpone

Ingrediente:
  • 6 galbenusuri
  • 115 gr zahar pudra
  • 450 gr mascarpone
  • 250 ml lapte
  • 250 gr zmeura
  • 60 gr zahar colorat rosu
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 180°C.
Intr-un castron se bat energic galbenusurile impreuna cu zaharul pudra. Se incorporeaza mascarpone si laptele.

Cantitatea de zmeura se pune in cupe individuale din ceramica termorezistenta. Se toarna peste ele compozitia cu mascarpone. Acestea se asaza intr-o tava in care a fost turnata apa fierbinte. Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea inaltimii cupelor.

Tava se introduce in cuptor timp de 30 min, pana ce crema din cupe se coaguleaza.
Se scot cupele din cuptor, se lasa sa se raceasca si se introduc in frigider minimum 2 ore inainte de a fi servite.

Cupele se scot de la rece si, inainte de a fi servite, se ia iarasi tava in care au fost introduse in cuptor, se reintroduc in cuptor cu temperatura la maxim a grill-ului pentru cca 3 min in asa fel incat sa capete un aspect de caramel.
Se servesc imediat.


Pofta buna!