Coltunasi cu branza si smantana
Coltunasii sunt preferatii copiilor, dar si ai adultilor. Iata o reteta simpla, dar de foarte mare efect datorita formelor in care se prepara.
Ingrediente:
- Aluat:
- 400-500 gr faina
- 1 ou
- sare
- 1 ceasca apa
- Umplutura:
- 300 gr branza de vaci
- 1 ou
- un praf de sare
- marar si/sau patrunjel, dupa gust
- Sos (optional):
- 250-300 gr smantana
- 100 gr unt
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul din faina, ou, praf de sare si apa.
Se omogenizeaza si se intinde o foaie de grosime medie.
Se foloseste pentru decupat forma de fluture sau floare.
Ingredientele pentru umplutura se amesteca si se opteaza pentru varianta sarata sau dulce.
Dupa ce sunt gata, se servesc cu sos facut din smantana si putin unt topit.
Pofta buna!