Un desert apetisant, usor de preparat, pus in evidenta de forma din silicon ca o margareta.
Intr-un vas metalic se amesteca bine ouale cu zaharul si maizena, care apoi se dizolva in laptele caldut.
Se adauga smantana lichida si se amesteca sa se omogenizeze, iar la final se adauga zaharul vanilat (sau esenta de vanilie).
Se pune vasul cu aceasta compozitie peste un alt vas care fierbe pe flacara aragazului si se amesteca permanent cu un tel timp de 10 min, in asa fel incat sa nu se creeze cocoloase.
Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca.
Jumatate din compozitie se amesteca cu 2 linguri de cacao cernuta si se toarna in forma din silicon.
Cealalta jumatate, doar cu vanilie, se toarna deasupra. In felul acesta crema va fi bicolora.
Dupa ce s-a racit, se pune in frigider sa se intareasca. Se serveste mai tarziu, cand compozitia s-a intarit bine.
Se poate orna cu o dulceata acrisoara si/sau cu frisca.
Pofta buna!