Turta dulce se taie in cuburi.
Mierea se pune la foc impreuna cu zaharul si se fierbe cca 10 min dupa care se adauga sucul de portocale.
Atentie! Acestea nu trebuie sa se transforme in zahar ars, deci supravegheati cu atentie fierberea. Folosind mierea de salcam nuga va fi aproape alba.
Galbenusurile se bat cu mixerul pana ce isi dubleaza volumul. Separat smantana lichida se bate pana devine frisca.
Galbenusurile se vor pune peste mierea cu zahar care s-a mai racit (trebuie sa fie calduta), adaugati frisca batuta si incorporati cu grija cuburile de turta dulce pregatite anterior.
Turnati compozitia in forma din silicon, pe care o introduceti pentru cca 3 ore la congelator. Ideal ar fi daca forma ar ramane in congelator o noapte.
Se scoate foarte usor din forma, trecand partea inferioara a formei, cateva secunde, printr-un vas cu apa calda.
Se decoreaza cu cateva afine si putin zahar pudra.
Pofta buna!