Site coolinaria.ro

Pulpe de pui cu lamaie si ghimbir



Pulpe de pui cu lamaie si ghimbir

Ingrediente:
  • 2 pulpe de pui mijlocii taiate in 4
  • 1 lamaie taiata in felii subtiri
  • 1 ceapa mare taiata
  • 1 lingurita de chimen pisat
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita de anason pisat
  • 200 ml supa de pasare
  • 20 gr ghimbir ras (sau 1 lingurita de ghimbir pudra)
Mod de preparare:
Se pun in vas pentru inceput feliile de lamaie taiate fin.
Se presara peste ele putina sare, chimenul pisat si cimbrul.
Dispuneti uniform peste feliile de lamaie fin taiate, pulpele transate in 4 bucatele fiecare.
Presarati de asemenea peste ingrediente putin anason pisat si acoperiti cu ceapa taiata in cubulete fine.

Se adauga supa de pasare, se acopera vasul si se pune la cuptorul cu microunde pentru 10 min, la o putere medie de 500W.
In cazul in care doriti sa-l preparati incet, in cuptorul aragazului, timpul de preparare se prelungeste, dar si cantitatea de supa de pasare trebuie sa fie mai mare, in asa fel incat carnea sa fie bine patrunsa.
Se testeaza daca este gata folosind fie furculita de friptura, fie un ac special. Daca acestea intra cu usurinta in carne, preparatul este gata.

Se pot servi cu garnituri pregatite dinainte, ca de exemplu orez salbatic, grau sfaramat si fiert, linte fiarta, fasole verde si/sau mazare verde inabusite cu un patratel de unt.
Se servesc fierbinti.


Pofta buna!