Site coolinaria.ro

Prajitura cu lamaie si lapte condensat



Prajitura cu lamaie si lapte condensat

Ingrediente:
  • 250 gr biscuiti petit beurre
  • 150 gr unt moale
  • 4 oua
  • 1 cutie de lapte condensat
  • 3-4 lamai
  • 1 praf de sare
Mod de preparare:
Biscuitii se rup cu mana in bucati mici. Untul, tinut la temperatura camerei, se freaca pana ce devine moale. Se incorporeaza cu biscuitii.
Pentru copt avem nevoie de o forma de tort cu fund detasabil care se unge cu unt. Compozitia preparata se pune uniform in forma de tort. Acesta este primul strat al prajiturii.

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu laptele condensat indulcit si cu zeama lamailor. Se omogenizeaza bine. Se asaza in forma, peste primul strat.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu o lingurita de zahar. Se toarna peste celelalte straturi ale prajiturii. Va fi ca o bezea.

Cuptorul se incalzeste bine. Forma se introduce in cuptor si se coace 30-40 min la temperatura de 180ÂșC.
Se verifica daca este coapta cu ajutorul unei scobitori din lemn.
Cel de-al treilea strat va avea aspectul usor rumenit.
Se va scoate din forma dupa ce se va raci.


Pofta buna!