Site coolinaria.ro

Bomboane de ciocolata cu arome



Bomboane de ciocolata cu arome

Ingrediente:
  • 50 ml smantana
  • 130 gr ciocolata la alegere
  • 1 sticluta de esenta la alegere : portocale, visine, lamaie, etc.
Mod de preparare:
Ciocolata se topeste. Se unge forma din silicon cu un prim strat de ciocolata si se lasa sa se raceasca.
Se unge apoi cu un al doilea strat. Intre timp, se pregateste umplutura pentru bomboane.

Se taie ciocolata in bucati nu prea mici. Se fierbe smantana, dupa care se toarna peste bucatile de ciocolata si se amesteca usor. Se lasa sa se racoresca si se adauga esenta de fructe aleasa.

Cu ajutorul unei pungi de ornat (poche) se umple fiecare alveola pentru bomboane. Se mai lasa sa se racoresca, dupa care se sigileaza bomboanele cu un ultim strat de ciocolata.

Forma din silicon se tine la frigider cateva ore, apoi bomboanele se scot din forma si se servesc.


Pofta buna!