Pentru a aduce putina culoare si un gust picant interesant in alimentatie, incercati sa preparati acest fel de mancare care a fost atribuit rand pe rand bucatariei mexicane, chiliene sau chiar texane.
Chili con carne este usor de realizat, se prepara cu ingrediente la indemana si rezultatul este un fel de mancare cu gust deosebit.
Intr-o cratita se pune uleiul si carnea la inabusit, amestecand in continuu pana ce se evapora apa din carne.
Se adauga ceapa tocata fin si se inabusa si ea cca 5-10 min, la foc redus.
Se pun apoi rosiile tocate in suc de rosii, se amesteca pana ce compozitia devine omogena si se mai lasa pe foc cca 5 min.
Se scurge fasolea din conserva si se adauga peste carnea inabusita cu ceapa si rosiile.
Se amesteca bine si se introduce in cuptor pentru cca 30 min, la foc moderat.
Se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
Cu 10 min inainte de a scoate mancarea din cuptor se adauga ardeiul rosu iute uscat si pisat, piperul si un praf de sare.
Cand este gata, se scoate din cuptor si, fierbinte fiind, se asaza in farfuria in care in prealabil am pus chipsurile tortilla chili.
Peste chipsuri se pune carnea si pe deasupra se presara cascavalul ras.
Se serveste foarte fierbinte, alaturi de 1-2 linguri de smantana.
Pofta buna!