Site coolinaria.ro

Aripioare de pui cu sos de usturoi si verdeata


Aspectul foarte colorat datorat ingredientelor face ca acest preparat sa fie placut in orice sezon. Reteta este la un pret convenabil si va placea tuturor, inclusiv copiilor pe care ii stim mai mofturosi. Este simplu de preparat, rapida si foarte putin calorica, deoarece nu am adaugat in compozitia ei smantana.

Puteti sa serviti acest fel de mancare cu orez, cu paste farfalle, cartofi natur sau fierti la aburi. In cazul in care nu sunteti fan al aripioarelor, puteti sa le inlocuiti cu piept de pui dezosat, taiat in felii de 1-2 cm grosime.

Aripioare de pui cu sos de usturoi si verdeata

Ingrediente:
  • 800 gr aripioare de pui
  • 1 cutie de branza cremoasa cu usturoi si verdeata
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml supa de pasare
  • 100 ml lapte
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/4 dintr-un praz
Mod de preparare:
Ardeii se curata de seminte si se introduc in cuptorul incalzit la 180°C si se coc aprox 20 min pana ce li se crapa coaja.
Se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Se lasa deoparte. Se vor adauga la final in mancare.

Separat ceapa se taie fin, iar morcovii se taie in rondele.
Se pun intr-o cratita si se fierb la foc potrivit 10 min.
Se dau deoparte si se lasa si acestia in asteptare.

Aripioarele curatate bine, spalate si scurse de apa se pun intr-o craticioara sa se inabuse pana ce se rumenesc usor.
Daca doriti, puteti sa le inlocuiti cu felii din piept de pui sau chiar din curcan.

Peste carnea usor rumenita se pun rondelele fierte si se adauga si usturoiul graunte intregi.
Se stropesc cu vin alb si se lasa sa fierba incet pana ce mai scade sosul.
Se completeaza apoi cu supa de pui, verdeturile tocate si prazul taiat rondele.

Incercati daca aripioarele (sau alt tip de carne preferata) s-au fiert si adaugati branza pe care ati amestecat-o in prealabil cu laptele.
Se toarna peste carne fara a o lasa sa fierba in clocot aproximativ 5 min si la final se pun ardeii copti, curatati si taiati lamele, peste care se presara putin patrunjel tocat fin.


Pofta buna!