Site coolinaria.ro

Crochete de primavara



Crochete de primavara

Ingrediente:
  • 0,5 kg cartofi cu coaja alba (sfaramiciosi)
  • 200 gr morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura cascaval ras
  • 50 ml lapte
  • 30 gr unt
  • ulei pentru prajit
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper macinat
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu putina sare timp de 25 min.
Morcovii se curata de coaja si se taie in cubulete. Se pun la fiert timp de 6 min pentru a-si schimba usor culoarea.

Intr-o tigaie se pune untul sa se topeasca si se adauga ceapa verde tocata.
Se inabusa timp de 5 min, dupa care se adauga morcovii putin fierti.
Se continua operatiunea inca 3 min.

Cartofii fierti se scurg de apa si se paseaza.
Piureul rezultat se pune intr-un vas pe foc mic, se adauga laptele si se amesteca bine pana devine omogen.
Incorporati apoi cascavalul ras si celelalte legume inabusite.
Luati compozitia si dati-i forma de crochete.

Intr-o tigaie puneti uleiul sa se incinga si apoi introduceti crochetele sa se rumeneasca usor pe ambele parti.
Nu este necesara prajirea indelungata deoarece toate legumele sunt deja fierte.

Se servesc calde, cu o salata verde, chiar cu carne rasol de vita, cu sos de hrean.
Pot constitui o masa lejera daca le insotiti cu branzeturi sau cu un pateu de ficat preparat in casa.


Pofta buna!