O reteta interesanta, usor de preparat si care poate fi servita ca atare sau alaturi de diverse tipuri de carne fiarta sau fripta.
Morcovii se taie in felii sau chiar pai.
Daca sunt mici, se curata de coaja si se lasa intregi.
Se pun la fiert in apa clocotita cca 15 min, se adauga 1 cub de supa concentrata de legume si o ceapa mica intreaga.
Dupa ce s-au fiert, se scot cu ajutorul unei palete perforate, se scurg bine si se lasa deoparte pana ce se pregatesc si celelalte ingrediente.
Intr-un vas se pune uleiul, se incinge si se inabusa ciupercile, se adauga arpagicul curatat de coaja.
Se lasa la foc redus aproximativ 15 min pana ce apa din ciuperci se evapora, apoi se adauga morcovii felii, sare si piper dupa gust.
Se amesteca inainte de a se pune morcovii pentru ca altfel acestia se pot rupe.
La final se adauga patrunjelul tocat fin.
Se servesc calzi alaturi de o friptura, un rasol sau ca atare cu sos de hrean si orez natur.
Pofta buna!