Site coolinaria.ro

Pulpa de miel glazurata cu miere


Credem ca v-ati gandit cum veti prepara friptura de miel pentru aceasta masa de Paste. Poate ca aveti deja o reteta proprie, verificata, pe care ati preparat-o anul trecut si cu care ati avut mare succes.
Daca doriti sa incercati altceva, sa veniti cu o noutate si sa-i surprindeti placut pe cei dragi, atunci va propunem sa incercati o reteta curajoasa, prin care veti descoperi o modalitate deosebita de a da o alta imagine fripturii traditionale din pulpa de miel.

Pulpa de miel glazurata cu miere

Ingrediente:
  • 1,5 pulpa de miel
  • 5 linguri de miere lichida
  • 1 lingurita curry
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Pulpa de miel se parleste bine, se spala si se sterge bine cu servet de hartie absorbant.
Cu ajutorul unui cutit cu varful foarte bine ascutit si subtire se fac cateva orificii de 2 cm din loc in loc, pe partea superioara.
Intr-un vas se face un amestec din miere, curry, sucul de lamaie, ulei si un praf de sare.

Cu ajutorul unei pensule se unge intreaga suprafata a pulpei, dupa care se asaza intr-un vas adanc (un vas de Jena sau un vas ceramic ce poate fi introdus in cuptor).
Se pune carnea inauntru si se toarna restul de sos pe deasupra.
Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune in frigider sa se marineze timp de minimum 4 ore.

Cuptorul se incalzeste la 200°C.
Se scoate vasul din frigider cu cca 30 min inainte de a-l introduce in cuptor.
Se introduce in cuptor pentru 10 min la temperatura ridicata.
Se scade apoi temperatura la 170°C si se continua coacerea inca 30 min.
Din timp in timp, ungeti cu o pensula din silicon exteriorul, folosindu-va de sosul lasat in vas si insistand pe laterale pentru a prinde o glazura uniforma.

Friptura se scoate si se serveste calda alaturi de rosii coapte la cuptor (sau pe o plita incinsa), stropite cu putin ulei de masline si cimbru sau cu cartofi inabusiti in unt si rozmarin.


Pofta buna!