Site coolinaria.ro

Briose cu lapte condensat indulcit


Pentru un mic dejun dulce, briosele sunt cele mai tentante. Reteta aceasta este foarte simpla, desi diferita de ceea ce poate am gasit prin cartile de bucate. Ineditul este dat de folosirea a trei tipuri de lapte: lapte dulce, lapte praf si lapte condensat indulcit!

Briose cu lapte condensat indulcit

Ingrediente:
  • 400 gr faina
  • 50 gr lapte praf
  • 115 ml lapte proaspat
  • 55 gr lapte condensat indulcit
  • 30 gr zahar pudra
  • 4 gr sare
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 ou + 2 galbenusuri + 1 ou pentru rumenire
  • 40 gr unt moale
  • seminte de mac
Mod de preparare:
Faina se cerne intr-un castron.
Se face in mijlocul fainii un locas si se pun cele 3 feluri de lapte, zaharul, un praf de sare, praful de copt si ouale. Nu se pune acum untul!
Se amesteca aceste ingrediente pana ce se obtine o coca moale.
La final se adauga si untul moale, se framanta in continuare pana ce aceasta devine neteda, uniforma.

Se pune vasul intr-un loc ferit de curenti de aer ca sa-si dubleze volumul.
Dupa un timp, se iau bucati de aluat de cca 40 gr si se asaza in forme de briose din silicon.
Se mai lasa cca 5-10 min ca sa mai creasca.

Se unge fiecare briosa cu ou batut si amestecat cu putin lapte.
Formele de briose se introduc in cuptorul preincalzit la 180° C si se coc 25-30 min.
Pentru ca briosele sa capete o tenta aurie, se ung cu 1 ou batut cu o lingura de lapte inainte de introducerea lor in cuptor.

Cand sunt gata, se scot, se lasa sa se racoreasca si se servesc la micul dejun sau la gustarea de dupa-amiaza.


Pofta buna!