Suntem obisnuiti ca de pe masa de Paste sa nu ne lipseasca diferite preparate ca ciorba de miel, friptura traditionala si, ca aperitiv, clasicul drob din miel.
Daca printre noi sunt si persoane carora o masa completa pe baza de carne de miel nu-i tenteaza, venim cu o propunere de aperitiv ce poate rivaliza cu succes drobul de miel, dar care cu siguranta nu va produce indigestie.
Folosind maruntaie de pasare, reteta devine o alternativa gustoasa pentru drobul traditional din carne de miel.
Toate ingredientele pentru aluat se amesteca bine si se realizeaza o foaie de taitei care se pastreaza acoperita pana ce va fi pusa in forma de tort si umpluta cu ingredientele precizate.
Maruntaiele se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare.
Dupa ce au fiert, se scot din apa cu o spumiera si se toaca marunt.
Ouale fierte se curata de coaja si se toaca si ele marunt.
Se amesteca cu maruntaiele taiate, cu ouale crude, cu ceapa taiata, cu verdeata la care se adauga sare si piper dupa gust.
Se omogenizeaza aceasta compozitie.
Foaia din aluatul de taitei se imparte in doua parti (una din ele trebuie sa fie putin mai mare decat cealalta) si fiecare bucata din aluat se intinde cu sucitorul pe masa.
Se ia o forma de tort, se unge cu putin ulei sau unt.
Se asaza prima foaie de aluat – cea mai mare – se pune umplutura realizata si apoi se asaza si cea de-a doua foaie din aluat.
Cu ajutorul unei furculite se inteapa foaia de deasupra pentru a permite eliminarea vaporilor din compozitie.
Se unge cu ou aluatul, folosind o pensula.
Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 30-40 min la o temperatura moderata.
Cand este gata, aluatul de desupra are un usor aspect aramiu.
Aperitivul se poate servi cald sau rece, insotit de o salata verde de sezon sau rosii cherry.
Pofta buna!