Site coolinaria.ro

Baclava



Baclava

Ingrediente:
  • 1 pachet foi de placinta
  • 200 g unt sau margarina
  • 500 g miez de nuca
  • 100 g migdale
  • 2-3 linguri pesmet
  • 500 g zahar
  • 600 ml apa (2 cani mari)
  • 3 linguri miere
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • esenta de migdale
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Topiti untul (margarina) intr-un vas pe care fie il introduceti in cuptorul cald, fie in cuptorul cu microunde.
Ungeti cu unt (margarina) o tava (dimensiuni aprox. 30 x 40 cm).
Asezati rand pe rand cateva foi de placinta si le ungeti pe fiecare cu unt topit utilizand o pensula de patiserie.

Amestecati nucile macinate cu migdalele, pesmetul, 200 g zahar, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si dupa gust, scortisoara.
Puneti in straturi amestecul cu nuci si foile ramase, unse cu unt, avand grija ca deasupra sa ramana 2-3 foi.

Cu ajutorul unui cutit, taiati baclavaua in patrate sau triunghiuri.
Stropiti cu untul topit ramas si introduceti tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru circa 45 de minute.

Intre timp, preparati un sirop din: 300g zahar, 3 linguri miere, apa, 1 lingurita rasa de scortisoara si cuisoare, la care adaugati esenta de migdale si esenta de rom (dupa gust).
Strecurati siropul si turnati uniform 1/3 din el peste baclava, in timp ce aceasta este la cuptor.
Cand foile de deasupra s-au rumenit, scoateti tava din cuptor si turnati restul de sirop.

Este bine sa o consumati dupa cateva ore sau a doua zi.


Pofta buna!