Site coolinaria.ro

Cartofi noi cu rozmarin


Ca garnitura pentru un gratar, cartofii noi sunt o optiune careia cu greu putem sa-i rezistam. In cazul in care vremea frumoasa a sosit, dar cartofii noi nu se gasesc inca la piata, nu renuntati! Adaptati reteta aceasta cartofilor din toamna trecuta, cu precizarea ca va trebui sa fie spalati foarte bine de praf, zvantati si apoi preparati urmand reteta.

Cartofi noi cu rozmarin

Ingrediente:
  • 2 kg de cartofi noi spalati bine
  • 60-70 ml ulei de masline
  • 1-2 linguri rozmarin uscat
  • 1 praf de sare si piper macinat
Mod de preparare:
Cartofii se spala foarte bine, se indeparteaza usor din coaja (prin frecare cu un burete) si se taie pe lung in jumatate.

Se ia o punga curata, mai mare, in care se introduc cartofii taiati, uleiul si restul ingredientelor.
Se amesteca bine totul, se leaga punga la gura si se introduce in frigider cca 1 ora.

Se incinge gratarul.
Cartofii se scot din punga si se asaza fie direct pe gratar, fie se introduc intr-un vas special pentru gratar si se lasa sa se coaca usor timp de 15-20 min.

Este garnitura ideala pentru o friptura delicioasa, preparata la iarba verde.


Pofta buna!