Site coolinaria.ro

Pastrav la gratar


Incercati aceasta reteta cu un pastrav intreg, in care sa puneti toate condimentele. Daca vreti totusi sa nu aveti probleme cu oasele, puteti folosi si fileuri de peste. In 10 minute pe gratar, aveti o masa delicioasa.

Pastrav la gratar

Ingrediente:
  • Pentru 2 persoane:
  • 1 pastrav mic de 500 g
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura din fiecare: patrunjel, rozmarin si busuion - proaspete, tocate
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • sare si piper
  • coaja de lamaie rasa (optional)
Mod de preparare:
Amestecati toate condimentele (fara sare si piper) cu uleiul de masline.
Ungeti bine pestele pe interior, acoperiti si puneti in frigider cam 2 ore.
Ungeti si incingeti gratarul.
Presarati sare si piper pe tot pestele si lasati-l pe gratar cam 5 minute pe fiecare parte.
Puteti sa-l serviti cu zeama de lamaie si garnitura de cartofi natur.


Pofta buna!