Site coolinaria.ro

Gem de afine cu struguri


Strugurii rosii si afinele proaspete se combina inedit (si delicios) cu ghimbir ras, rozmarin si... otet de vin rosu. Puteti servi acest gem pe felii de paine prajita cu branza sau gratar de pui, amestecat in iaurt sau cu branza proaspata de vaci.

Gem de afine cu struguri

Ingrediente:
  • Pentru o cana:
  • 1 cana struguri rosii fara samburi
  • 1 cana afine proaspete
  • 20 gr zahar
  • 1/2 lingura ghimbir proaspat ras
  • 1/2 lingurita rozmarin proaspat maruntit
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • sare grunjoasa si piper boabe
Mod de preparare:
Intr-un vas mare, preferabil de cupru, amestecati strugurii si afinele cu zahar, otet de vin rosu, rozmarin si ghimbir ras.

Aduceti amestecul la punctul de fierbere.
Reduceti apoi temperatura si fierbeti la foc mic aprox. 15-20 de minute, pana incep sa se dizolve boabele de struguri.

Asezonati cu un varf de sare si de piper.
Lasati sa se raceasca complet inainte de a folosi sau depozita gemul rezultat.


Pofta buna!