Site coolinaria.ro

Crema de branza de vaci cu capsuni


Un desert lejer, gustos si parfumat, ce poate fi oferit celor dragi, fie ei mari sau mici.
Nu uitati: capsunile sunt un rezervor minunat de vitamina A, C si B9, bogate in oligoelemente.

Crema de branza de vaci cu capsuni

Ingrediente:
  • 100 gr capsuni
  • 100 ml smantana lichida pentru frisca
  • 100 ml smantana fermentata
  • 100 gr branza de vaci dulce
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet de gelatina granule
  • pentru ornat: 2-3 capsuni taiate in felii
Mod de preparare:
Branza de vaci se pune la scurs.
Capsunile se curata de codite si se spala abundent cu apa.
Se lasa sa se scurga de apa si se asaza intr-un castron peste care se presara zahar.
Se lasa la scurs suficient de mult timp pentru pentru a lasa cat mai mult suc.
Acesta se pastreaza pentru a orna desertul inainte de a fi servit.
Dupa ce fructele si-au lasat sucul, se zdrobesc in blender in asa fel incat sa rezulte un piure omogen din aceste capsuni proaspete.

Gelatina se pune la dizolvat, urmand indicatiile de pe pliculet.
Separat se amesteca zaharul pudra cu branza, smantana, la care adaugam esenta de vanilie si un praf de sare.
Se omogenizeaza compozitia.
Dupa ce ati scurs gelatina de surplusul de apa, aceasta se incorporeaza cremei de branza cu smantana.

Smantana pentru patiserie se bate cu telul si, dupa ce rezulta frisca, jumatate din cantitate se adauga cremei pe baza de branza.
Aceasta compozitie se repartizeaza in mod uniform in cateva cupe peste care se adauga in cantitati egale piure de capsuni, peste care se orneaza cu cate o lingura de frisca batuta.
Pentru a orna cupele, se taie in felii cele cateva capsuni puse deoparte si se stropeste ici-colo cu putin sirop de capsuni.


Pofta buna!