Site coolinaria.ro

Macarons cu ceai Matcha si jeleu de capsuni


Ceaiul este cel mai adesea consumat ca bautura. Cu toate acestea, va recomandam sa-l folositi in bucatarie la prepararea diferitelor prajituri sau chiar a diverse feluri de mancare, cunoscand calitatile sale nenumarate pentru organismul nostru, indiferent de varsta pe care o avem.
In aceasta reteta se foloseste ceai verde Matcha, care este un ceai japonez, putin cam scump, dar care merita procurat pentru aroma sa speciala.

Macarons cu ceai Matcha si jeleu de capsuni

Ingrediente:
  • 190 gr zahar tos
  • 10 gr ceai verde Matcha
  • 125 gr albus de ou (5-6 albusuri)
  • 125 gr migdale, pudra
  • 50 gr zahar tos
  • Pentru jeleul de capsuni
  • 300 gr capsuni
  • 150 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 1 pliculet gelfix
Mod de preparare:
Mai intai se pregateste jeleul de capsuni: capsunile se curata de codite, se spala, se scurg si se pun intr-un vas cu zaharul si cu zeama unei lamai. Se pune pe foc si lasa sa fiarba cateva minute.

Se da deoparte si se adauga gelfix-ul dupa reteta producatorului. Acesta poate fi inlocuit cu pudra de pectina. In acest caz se mai pune la fiert maximum 3 min dupa care se da deoparte si se lasa sa se raceasca cel putin 2 ore inainte de a fi folosit la macarons.

In acest timp se pregateste compozitia pentru macarons.
Albusurile se scot cu cel putin 2 ore din frigider si se tin la temperatura camerei. Se bat spuma tare.
Peste aceasta spuma se presara zaharul, pudra de migdale si ceaiul Matcha. Se amesteca usor pana ce se incorporeaza bine ingredientele, folosind o spatula.

Se ia o tava de copt pe care se asaza hartie de copt si cu ajutorul unei pungi pentru umplut se pune compozitia de macarons.
Si mai bine este daca aveti la dispozitie o foaie din silicon pentru macarons (sau macar simpla).

Se asaza in randuri alternative si dimensiunea lor uniforma este in functie de preferinta.
Se lasa in acest fel tava la temperatura camerei, cel putin 45 min pentru a capata un aspect neted. Compozitia va capata o crusta usoara ce se va mai intari odata cu coacerea lor in cuptor.

Cuptorul se preincalzeste la 150°C.
Se introduce tava in cuptor peste o alta tava goala care va proteja ca macarons sa nu se arda in partea inferioara mai mult decat partea de deasupra. De aceea coacerea se face cu usa cuptorului intredeschisa, timp de 17 sau 18 min.

Dupa ce s-au copt, se lasa in tava sa se racoresca si se scot usor dupa cca 1 ora. Se iau cate doua bucati si se lipesc intre ele cu ajutorul jeleului de capsuni. Se lasa astfel lipite minimum 24 de ore inainte de a fi servite.

Se pot pastra chiar 2-3 zile in frigider.


Pofta buna!