Site coolinaria.ro

Placinta cu flori de salcam



Placinta cu flori de salcam

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 0,5 kg faina
  • 1 galbenus
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de flori de salcam
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 ml apa
  • 1 albus
Mod de preparare:
Se prepara un aluat din faina, galbenus, ulei si un praf de sare.
Se framanta coca, iar daca aceasta este prea tare se poate aduaga putin apa pentru a putea fi usor de framantat si de intins.
Dupa ce a fost framantat, aluatul se lasa sa se odihneasca 10 min.

Florile se spala cu multa apa rece, se lasa la scurs si se separa petalele si pistilul cu staminele.
Se pun apoi la fiert cu 100 ml apa pana ce inmoiaie si devin ca o pasta.

Aluatul se imparte in doua.
Se intinde prima foaie, se asaza in tava de copt si se pune pasta din flori de salcam peste ea.
Se intinde si a doua foaie, se asaza peste umplutura.
Foaia de deasupra se unge cu putin ou batut si se da la copt in cuptorul incalzit in prealabil.

Se coace la temperatura medie timp de cca 30 min.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se mai raceasca si se taie in patrate.
Se poate pudra cu putin zahar pudra.


Pofta buna!