Site coolinaria.ro

Gogosele cu flori de salcam



Gogosele cu flori de salcam

Ingrediente:
  • Pentru umplutura:
  • 3-4 ciorchini de flori de slacam
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 pahar cognac
  • ulei pentru prajit
  • Pentru aluatul de gogosele:
  • 125 gr zahar
  • 80 gr faina de orez
  • 3 oua intregi
  • 300 ml lapte
  • esenta de vanilie sau rom (dupa preferinta)
Mod de preparare:
Ciorchinii cu flori de salcam se spala si se scurg bine de apa.
Se pun pe un servet din hartie absorbanta sa se scurga.
Dupa ce s-au zvantat de apa, se desprind de pe ciorchine.
Florile astfel desprinse de pe tija se asaza intr-un vas, se presara zahar peste ele si se stropesc cu cognac.
In felul acesta se lasa la macerat timp de 1 ora.

Se pregateste aluatul de gogosele cu toate ingredientele indicate si, exact in ultimul moment, inainte de a fi introduse in baia de ulei fierbinte pentru a fi prajite, se introduc si florile de salcam macerate.
Se prajesc cu grija, in asa fel incat sa capete o usoara culoare aramie si fara a le arde.
Se scot pe un servet de hartie absorbant si se pudreaza cu zahar.
Se servesc caldute.


Pofta buna!