Site coolinaria.ro

Flori de salcam in aluat


Este perioada salcamilor infloriti, iar parfumul lor suav ne invita sa descoperim noi retete care sa le puna in valoare. Florile, de o gingasie aparte beneficiaza de arome ce ne imbie.
Va invitam sa preparati un dulce simplu dar care, cu siguranta, va va aduce aminte de vacantele de la bunica, la tara.

Flori de salcam in aluat

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 cani lapte
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 castron cu flori de salcam
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • ulei de floarea-soarelui pentru prajit
Mod de preparare:
Ciorchinii cu flori de salcam se pun intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece.
Se lasa sa se scurga bine si apoi se tamponeaza cu servete de hartie absorbanta.

Intr-un castron se pun cele doua oua cu un praf de sare si se bat.
Se adauga zaharul si se bat in continuare pana ce zaharul se dizolva.
Se subtiaza cu lapte iar la final se adauga faina si praful de copt.
Se incorporeaza totul si se obtine o compozitie omogena si mai vascoasa decat compozitia de clatite.

Intr-o tigaie se pune ulei pentru prajit care se incinge.
Cand incepe sa sfaraie usor, se tine de codita (care nu se introduce in aluat) fiecare ciorchine cu flori de salcam bine scurs, se introduce in aluat, dupa care se pune la prajit.
Se prajeste usor pe ambele parti pana ce capata o culoare usor aramie.
Acest desert se serveste cald, iar cine doreste poate sa-l pudreze cu putin zahar pudra.


Pofta buna!