Site coolinaria.ro

Cheesecake cu flori de soc si sos de fructe de padure



Cheesecake cu flori de soc si sos de fructe de padure

Ingrediente:
  • 115 gr caise deshidratate
  • 50 gr ananas deshidratat
  • 75 gr fulgi de migdale
  • 3-4 linguri lichior de caise pentru insiropat
  • aluat asezat intr-o forma de tarta diam. 23 cm
  • 3 albusuri
  • 700 gr branza proaspata de vaci
  • 70 gr zahar
  • 2 linguri flori de soc uscate
  • 1 lingura apa de roze
  • Sosul din fructe de padure:
  • 115 gr mure, fragi, zmeura sau orice alt tip de fructe de padure
  • 1 lamaie
  • 55 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Caisele si ananasul deshidratat impreuna cu fulgii de migdale se pun intr-un bol.
Se toarna pe deasupra lichior de caise, in asa fel incat abia sa le acopere putin.
Se acopera si se lasa la macerat minimum 4 ore.

Albusurile se bat spuma tare.
Cuptorul se preincalzeste la 190ÂșC.

Intr-un vas mai mare se amesteca branza de vaci, zaharul, fructele deshidratate care au stat la macerat, florile de soc.
Toate se amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza.
Aceasta compozitie se amesteca usor cu albusurile batute spuma.
Se toarna compozitia in forma rotunda de copt.
Se coace cca 45 min pana la 1 ora, pana ce capata o culoare galben-aramie.
In timp ce prajitura se coace, se pregateste sosul de fructe de padure.

Intr-un bol se amesteca cu ajutorul unui mixer fructele rosii cu sucul de la lamaie si cu zaharul.
Se amesteca bine dupa care se strecoara.

Prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit, se serveste cu sosul de fructe de padure.


Pofta buna!