Site coolinaria.ro

Salata cu branza Brie si piept de pui


Salata cu frunze verzi, usor amarui se combina intr-un mod fericit cu aceasta branza Brie ce are textura fina, moale, preparata din lapte de vaca. Servita cu crutoane si piept de pui, poate fi o alternativa la salata Caesar pe care multi dintre noi o savuram cu placere.

Salata cu branza Brie si piept de pui

Ingrediente:
  • 200 gr branza Brie
  • 1 cutie rucola
  • 8 felii de paine toast
  • 150 gr piept de pui
  • 100 gr rosii cherry
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet de Modena
Mod de preparare:
Feliile de paine se taie in cubulete.
Intr-o tigaie se inmoaie un cub de unt si se rumenesc aceste crutoane timp de cateva minute.
Se scot din tigaie pe un servet din hartie absorbanta si se lasa sa se scurga surplusul de unt.

Branza se taie de asemenea in cubulete.
Rucola se spala si se lasa sa se scurga bine pe un servet absorbant de hartie.
Pieptul de pui se frige pe gratar dupa care se taie in fasii subtiri.

Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si se incinge fara a-l arde, peste care se pun pentru 2-3 minute rosii cherry taiate in 2, pieptul fript taiat in suvite subtiri si mai apoi crutoanele.
Se amesteca usor dupa care se da tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron pentru salata se pune rucola bine scursa, cateva fire de ceapa spalate bine, scurse si taiate fin, branza Brie cubulete si amestecul de rosii cherry, crutoane si piept de pui.
In cazul in care doriti ca baza altceva, puteti inlocui rucola cu andive sau cu cicoare, in functie de preferinta fiecaruia si de sezon.

Patrunjelul spalat si scurs bine se taie fin si se pune pe deasupra, peste toate ingredientele din castronul de salata.
Se pregateste un sos vinegreta din otet, mustar, putin ulei de masline si un praf de sare.
Se asezoneaza cu acest sos cand se serveste la masa.
In cazul in care doriti sa inlocuiti pieptul de pui, puteti sa o faceti cu jambon cubulete sau bacon fript si taiat.


Pofta buna!