Site coolinaria.ro

Supa de cirese


Desi ingredientul principal este un fruct, toate bucatariile lumii au retete pentru feluri principale de mancare folosind fie cirese, caise, prune, gutui sau visine. Incercati aceasta reteta pe care am savurat-o intr-un restaurant vanatoresc din Budapesta.
Este o supa dulce-piperata, deosebit de gustoasa, diferita de cultura noastra culinara, dar pe care daca o preparati o data, cu siguranta veti dori sa o mai incercati folosind in locul cireselor, visinele.

Supa de cirese

Ingrediente:
  • 2-3 l supa de pasare
  • 0,3 - 0,4 kg cirese
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2-3 linguri maizena
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingura zahar
  • 150 gr smantana lichida pentru gatit
  • 1 varf sare
Mod de preparare:
Supa de pasare strecurata se pune la fiert.
In momentul in care clocoteste, se adauga ciresele curatate, spalate, scurse si fara samburi.
Se adauga si o lingura de zahar.
Acestea se lasa sa fiarba impreuna cca 10 min.

Separat, intr-un castron, se freaca galbenusurile si smantana impreuna cu maizena (amidon fin de porumb).
Se toarna cate un polonic de supa peste acest amestec si, folosind un tel, avem grija sa nu apara cocoloase.
Dupa aceea, continutul castronului se toarna putin cate putin in supa, amestecand in continuare cu telul.
Se mai fierbe inca 10 min, se sareaza si se pipereaza.
Supa este deja ingrosata, consistenta. Se serveste fierbinte.

In cazul in care doriti ca aceasta supa sa o serviti rece, in timpul verii, puteti inlocui supa de pasare cu supa de legume fara grasime.
In acest caz, se poate adauga in momentul in care se serveste, patrunjel tocat congelat preparat astfel: patrunjelul curatat, spalat bine si tocat marunt se pune in formele de cuburi de gheata peste care se adauga apa.
Se congeleaza minimum 2-3 ore, iar in momentul in care supa se serveste, in bol se pun cate 2-3 cuburi.


Pofta buna!