Site coolinaria.ro

Supa de vita cu vin de Porto


O supa este intotdeauna binevenita la masa. Nu se prepara greu, dar timpul de preparare este destul de lung. Avantajul este ca atunci cand supa se fierbe la foc mic, se poate gati si un alt fel de mancare.
Reteta aceasta trebuie incercata deoarece combinatia este surprinzatoare. Alcoolul din ea nu este toxic pentru organism deoarece acesta se evapora, iar vinul de Porto isi lasa aromele in supa cu gust delicat din doua feluri de carne de vita.

Supa de vita cu vin de Porto

Ingrediente:
  • 2-3 buc de rasol de vita
  • 0,5 kg gat de manzat
  • 2 cepe
  • 4 morcovi potriviti
  • 200 ml vin de Porto
  • 200 gr piure de tomate
  • 2 frunze de telina
  • 1 frunza de dafin
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 1 praf de sare si piper macinat
Mod de preparare:
Carnea se scoate de pe oase si se taie cubulete. Se spala in putina apa rece, se scurge.
Morcovii si ceapa se taie in felii subtiri.

Intr-un vas in care se va pune supa la fiert, se inabusa carnea si oasele in putin ulei apoi se adauga ceapa si morcovii taiati. Se toarna vinul de Porto, 1 cana de apa, se reduce focul si se continua fierberea.

In acest timp se mai pune apa la incalzit si cand aceasta clocoteste se toarna peste carnea cu legume.
Se continua fierberea. Vor fi cca 3 l de supa in care se adauga 1 frunza de telina, cateii de usturoi si frunza de dafin. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se lasa sa fiarba la foc foarte mic timp de cca 2 ore. Se va incerca cu furculita pentru a verifica daca carnea este fiarta.

Se serveste calda cu putina verdeata proaspat tocata si pusa in fiecare bol.


Pofta buna!