Delicat si sanatos, alb, verde sau violet, de la sfarsitul lunii aprilie pana in iunie, sparanghelul - aceasta leguma benefica - ne poate bucura cu bogatia ei de savori si minerale.
Sparanghelul se curata de coaja si se inlatura partea care intra in pamant.
Intr-un vas mai mare se pune apa cu putina sare la fiert, se adauga cubul de unt si zaharul. Se introduce sparanghelul si se fierbe timp de 20 min.
Este bine ca sparanghelul sa fie introdus in vas cu varful in sus iar apa nu trebuie sa-l acopere in totalitate.
In general varfurile sunt mai fragede si fierb mult mai repede si de aceea este mai indicat sa le punem in aceasta pozitie.
Ciupercile se spala, se curata partea piciorului care intra in pamant si se taie in rondele.
Acestea se amesteca cu suc de lamaie si se pun intr-un caston de salata.
Dupa ce a fiert sparanghelul, se scoate din apa, se lasa sa se raceasca si se taie in bucati lungi de cca 4 cm.
Se pregateste un sos vinegreta din ulei, piper, putin otet balsamic si coriandru.
Ciupercile se amesteca cu sparanghelul taiat si se asezoneaza cu sosul vinegreta.
Pofta buna!