Site coolinaria.ro

Pui cu caise si curry


Pentru ca se apropie sezonul caiselor, va propunem o reteta parfumata, cu iz asiatic. Este o combinatie fina ce se bazeaza pe prospetimea fructelor si pe aroma deosebita a curry-ului.
Nu iese nici prea dulce, nici prea condimentata. Trebuie incercata acum cat avem caise proaspete. Daca va place, puteti s-o preparati si in timpul iernii, folosind caise deshidratate.

Pui cu caise si curry

Ingrediente:
  • 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara pielita
  • 50 ml otet de mere
  • 50 gr zahar
  • 0,5 kg caise, jumatati, fara samburi
  • 1 cutie de lapte de cocos
  • 1 lingurita de usturoi zdrobit
  • 2 cepe mijlocii tocate fin
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 varf de lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de boia iute de ardei
  • 1/2 lingurita de curry
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Se face un amestec din otet de mere, zahar, lapte si fulgi de nuca de cocos, ceapa tocata, usturoi pisat, sos de soia, boia de ardei iute si scortisoara. Se amesteca, se pune intr-o cratita, se adauga jumatatile de caise si se asaza pe foc redus pana ce incepe sa fiarba. Dupa 10 min, caisele trebuie sa fie inmuiate. Se lasa sa se racoreasca, dupa care acest sos in care au fiert caisele se introduce intr-un blender si se mixeaza pana ce devine cremos. Carnea se inabusa pe ambele parti in putin ulei de masline peste care se toarna mixul cremos cu caise. Se fierbe la foc redus cca 20-30 min pana ce carnea este fiarta. Daca sosul a scazut foarte mult, se mai adauga o ceasca de apa fiarta. Se fierbe pana ce sosul capata consitenta. Se poate servi cu garnitura de orez basmatic sau orez jasmin alb.


Pofta buna!