Site coolinaria.ro

Mimoza de sfecla si inghetata cu mustar


Prezentarea impecabila a aperitivelor pentru mese festive se poate face cu ajutorul formelor din inox.
Forma clasica este cea rotunda, dar se pot folosi cu succes si forme fanteziste, in functie de preferintele fiecaruia sau de ocazia speciala (Craciun, aniversari, Paste...)

Mimoza de sfecla si inghetata cu mustar

Ingrediente:
  • Pentru 6 persoane:
  • 600 gr sfecla rosie fiarta
  • 6 oua fierte tari
  • 3 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 150 ml smantana lichida integrala
  • 4 catei de usturoi
  • 45 gr mustar de Dijon
  • 15 gr zahar pudra
  • 6 linguri maioneza
  • 3 lingurite curry
  • 6 linguri ierburi aromatice
  • 3 linguri otet din vin rosu
  • 5 prafuri de sare si piper
Mod de preparare:
Pentru acest aperitiv proaspat, colorat si irezistibil de original, aveti nevoie de rabdare si indemanare, dar efectul este garantat!

Reteta este prezentata (in limba franceza) in cartea Forme gurmande (Ed. Gobel, 2010), alaturi de multe alte retete de aperitive sarate si dulciuri montate in forme de inox deosebite!

Foto: cartea mentionata mai sus


Pofta buna!