Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Taiati perele in jumatati si cate un capacel de pe dosul fiecarei jumatati, ca sa nu se rastoarne in tava.
Stropiti perele cu zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca.
Asezati jumatatile de pere intr-o tava de copt, cu miezul in sus.
Amestecati branza faramitata cu merisoarele si miezul de nuca prajit si maruntit (nu macinat).
Umpleti perele cu cate o biluta din acest amestec.
Amestecati cidrul cu vinul de Porto (daca aveti) si zaharul brun.
Turnati acest amestec peste pere (si in jurul lor).
Dati la cuptor aprox. 30 de minute, pana se inmoaie.
Lasati deoparte pana ajung la temperatura camerei.
Serviti perele pe un pat de frunze de salata, pe care le-ati stropit in prealabil cu zeama de lamaie, ulei de masline si sucul lasat de pere in tava.
Foto: Flickr
Pofta buna!