Invitatii la masa festiva vor descoperi o surpriza placuta in aceste briose aperitiv: cate un ou de prepelita delicios!
Se amesteca intr-un bol laptele cu cele 2 oua de gaina, cu untul topit si smantana.
Se adauga si se incorporeaza usor faina cernuta, amestecata cu praful de copt.
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga salamul maruntit, cascavalul ras, telemeaua faramitata, macul si mararul fin tocat.
Se omogenizeaza compozitia.
In tava de briose se pun hartiutele pt. briose, care se ung repede cu unt topit sau cu ulei si, cu ajutorul a 2 linguri, se distribuie aluatul in forme.
In fiecare briosa se pune apoi si cate un ou de prepelita fiert si curatat de coaja.
Se pot presara si cu susan.
Se asaza tava de briose intr-o alta tava de copt si se dau la cuptorul incins - la inceput la foc tare, apoi la foc potrivit.
Dupa ce se rumenesc, se scot din cuptor si se acopera tava cu un servet.
Se coc in aprox. 25-30 de minute.
Pofta buna!