O salata inedita care combina sfecla rosie cu avocado, ceapa verde si alune. Dintr-o portie de fel principal rezulta 2 portii de garnitura.
Macinati fin alunele in robotul de bucatarie.
Taiati celelalte ingrediente in bucatele: sfecla rosie, avocado, ceapa verde si rosiile. Daca nu aveti rosii cherry, puteti folosi rosii obisnuite.
Adaugati zeama de lamaie si sosul Harissa.
Daca intentionati sa lasati salata peste noapte la frigider, puteti pune mai multa zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze avocado.
Sosul Harissa nu se inlocuieste prea bine cu alte sosuri picante, decat daca sunt fara otet.
Daca nu gasiti acest tip de sos, preparati-l din chili uscat si usturoi, date prin robot si amestecate apoi cu pasta de rosii. Condimentati cu coriandru si pudra de chimen.
Inainte de a servi salata, pudrati fiecare portie cu alune prajite, din abundenta.
Foto: Flickr
Pofta buna!