Taiati ananasul in cubulete si lasati-l la scurs. Trebuie sa aiba cat mai putina zeama posibil.
Curatati clementinele si puneti feliile in aceeasi strecuratoare cu ananasul.
Curatati si taiati banana in cubulete. Adaugati-o peste celelalte fructe.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intre timp, intr-un vas suficient de mare, frecati bine untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul. Apoi, adaugati oul si continuati sa amestecati.
Intr-un alt vas, amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt si putina sare.
In al treilea recipient (de preferat unul din care se poate turna usor), amestecati smantana cu laptele.
Incorporati ingredientele ude si uscate in vasul cu unt, adaugandu-le treptat si alternand.
Amestecati bine.
Apoi, incorporati cu grija bucatile de fructe.
Amestecati separat toate ingredientele pentru topping, untul fiind topit in prealabil.
Cu ajutorul unei furculite, dati-i aspectul de crumble (cocoloase de aluat).
Intr-o tava din silicon pentru briose, puneti aluatul cu lingura si presarti pe deasupra topping-ul.
Coaceti 15-20 de minute la 150-160 grade Celsius, sau pana iese bine testul cu scobitoarea.
Foto: Flickr
Pofta buna!