Reteta traditionala cubaneza, orezul cu fasole rosie se poate gati in multe variante, cea prezentata aici fiind cea originala, vegetariana, care poarta numele de Congri.
Ingredientele sunt pentru 2 portii de fel principal sau 4 de garnitura.
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca si puneti frunza de dafin la foc mediu spre tare, aprox. 2-3 minute.
Adaugati ceapa si usturoiul si sotati pana cand ceapa se inmoaie si devine transparenta.
Adaugati ardeiul gras si rosia si sotati pana se inmoaie ardeiul si rosia incepe sa se dizolve.
Adaugati boabele de fasole, orezul, oregano si chimen, amestecati si adaugati apa treptat.
Aduceti la fierbere, amestecati, acoperiti si reduceti focul la minim.
Gatiti aprox. 30 de minute fara sa ridicati capacul.
Luati de pe foc si puneti tigaia deoparte, acoperita, cam 5 minute.
Luati capacul, amestecati, gustati si asezonati cu sare si piper.
Serviti fierbinte.
Foto: Flickr
Pofta buna!