Site coolinaria.ro

Paste cu prosciutto si portocale



Paste cu prosciutto si portocale

Ingrediente:
  • 350 gr paste tagliatelle sau fettucine
  • 60 gr unt
  • 60 gr prosciutto, feliat subtire
  • 1 portocala (zeama si coaja)
  • 50 gr smantana
  • 30 gr parmezan ras fin
  • piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare:
Fierbeti apa intr-o oala suficient de mare. Adaugati sare si apoi pastele.
Fierbeti cateva minute, amestecand din cand in cand.
Scurgeti pastele si pastrati 60 ml din apa in care au fiert.

Intre timp, topiti untul intr-o tigaie adanca antiaderenta, la foc mediu spre tare.
Adaugati prosciutto taiat in fasii late de 2-3 cm.
Sotati pana se rumeneste, aprox. 3 minute.

Adaugati apa oprita de la paste, zeama de portocala, jumatate din coaja de portocala rasa si smantana si aduceti la fierbere.
Adaugati pastele si gatiti 1 minut, amestecand pentru ca sosul sa acopere uniform pastele.

Asezonati cu sare si piper.
Adaugati parmezanul ras si amestecati.
Serviti pe farfurii incalzite.

Foto: Flickr


Pofta buna!