Site coolinaria.ro

Sandvis Reuben


Sandvisul Reuben clasic contine carne de vita din conserva, svaiter, varza murata si dressing rusesc, intre felii de paine de secara prajite.
Exista, totusi, mai multe variante ale acestui sandvis, cum ar fi cu pastrama sau carne de curcan si salata de varza alba.

Sandvis Reuben

Ingrediente:
  • Pentru 4 sandvisuri:
  • 2 linguri unt moale
  • 8 felii de paine de secara
  • 8 felii svaiter
  • 340 gr carne de vita din conserva, feliata subtire
  • 230 gr varza murata
  • Dressing rusesc:
  • 35 ml maioneza
  • 1 lingura ketchup
  • 1 lingurita hrean ras
  • sos Worcestershire (caterva picaturi)
  • sare si piper negru proaspta macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Ungeti cu unt 4 felii de paine si asezati-le cu partea unsa in jos, pe o foaie de copt.
Puneti pe fiecare cate o felie de svaiter si impartiti intre ele jumatatea din cantitatea de carne de vita.

Folosind doua prosoape de hartie, absorbiti zeama in exces de la varza murata.
Impartiti varza in mod egal intre sandvisuri si adaugati deasupra cate o lingura de dressing rusesc.
Mai puneti un strat de carne de vita si inca o felie de svaiter pentru fiecare sandvis.
Asezati deasupra feliile de paine ramase si ungeti-le cu unt pe partea din afara.

Incingeti o tigaie la foc mediu.
Gatiti sandvisurile pe o parte pana cand se rumeneste painea.
Cu o spatula, intoarceti cu grija sandvisurile si gatiti-le si pe cealalta parte.
Taiati sandvisurile in doua inainte de a le servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!