Site coolinaria.ro

Supa de sfecla rosie si cocos



Supa de sfecla rosie si cocos

Ingrediente:
  • 400 gr sfecla rosie
  • 2 linguri crema de cocos
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • Pasta picanta:
  • 1 bucatica ghimbir
  • 1 fir lamaita
  • 2 catei usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 1 lime, zeama
  • Iaurt condimentat:
  • 2 lingurite menta proaspata, tocata fin
  • 4 linguri coriandru proaspat, tocat fin
  • 12 linguri iaurt natural
Mod de preparare:
Fierbeti sfecla rosie pana se inmoaie, aprox. 30 de minute. Pastrati apa in care ati fiert-o.
Folosind o pereche de manusi, frecati sfecla pentru a o curata bine, dupa care o taiati in patru.

Amestecati bine toate ingredientele pentru pasta picanta, preferabil cu ajutorul robotului de bucatarie.
Prajiti aceasta pasta pana cand se inmoaie ceapa.

Adaugati sfecla rosie si apa in care a fiert. tineti pe foc aprox. 10 minute.
In robotul de bucatarie, transformati aceasta supa intr-un piure fin, impreuna cu crema de cocos.

Separat, amestecati in iaurt menta si frunzele de coriandru tocate fin.
Turnati supa in farfurii adanci si adaugati in mijloc cate putin iaurt condimentat.

Foto: Flickr


Pofta buna!