Site coolinaria.ro

Sos de prune


Foarte popular in bucataria chinezeasca, sosul de prune este un condiment dulce-acrisor servit la pachetele de primavara, rulouri de ou, taitei si pui.
Reteta de baza se poate adapta cu piersici, ananas sau caise, in loc de prune.

Sos de prune

Ingrediente:
  • Pentru 6-8 portii de sos:
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 15 gr ghimbir proaspat macinat
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 200 gr zahar brun
  • 470 ml apa
  • 30 ml sos teriyaki
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 30 ml sos de soia
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1 1/2 kg prune, fara samburi si taiate cubulete
  • 1 lamaie, zeama
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura apa
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele intr-o oala, mai putin amidonul si ultima lingura de apa.
Aduceti la fierbere si lasati pe foc 30 de minute.
Amestecati separat ultimele 2 ingrediente.

Strecurati amestecul din oala si puneti intr-un blender partea solida impreuna cu amidonul dizolvat.
Pasta obtinuta in blender se toarna inapoi in oala cu lichid de pe foc.
Fierbeti pana se ingroasa sosul.

Turnati in borcane sterilizate si lasati 10 minute borcanele in baie de apa.
Depozitati intr-un loc racoros, ferit de lumina.


Pofta buna!