Site coolinaria.ro

Pateuri cu legume



Pateuri cu legume

Ingrediente:
  • 2 pachete de aluat de patiserie
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel (zucchini)
  • 2-3 rosii
  • ierburi si condimente, dupa gust (de ex. sare, piper, usturoi, oregano, cimbru, busuioc)
  • branza rasa
  • 1 ou
  • susan
Mod de preparare:
Feliati vanata, presarati sare si lasati-o deoparte 15 minute, dupa care o spalati si o taiati in bucatele mici.
Taiati la fel si rosiile si dovlecelul.

Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti bucatile de vanata.
Apoi, adaugati si dovlecelul, iar la final rosiile.
Adaugati ierburi su condimente, dupa gust.

Intindeti o foaie de aluat la dimensiunile dorite si impartiti umplutura de legume cum doriti (in gramajoare).
Presarati branza rasa deasupra si acoperiti cu o alta foaie de aluat.
Taiati pateurile la dimensiunile dorite, in functie de cum ati asezat umplutura.

Bateti oul si ungeti cu el pateurile, presarand apoi si seminte de susan deasupra.
Coaceti conform instructiunilor de pe ambalajul aluatului de patiserie, in general cam 30 de minute la 220°C.

Foto: Flickr


Pofta buna!