Site coolinaria.ro

Rosii si ciuperci umplute


Ciupercile champignon si rosiile cherry sunt ingrediente clasice pentru aperitive. Ce-ar fi daca le-am umple ca pe surorile lor mai mari - rosiile clasice si ciupercile portobello?

Rosii si ciuperci umplute

Ingrediente:
  • 280 gr spanac congelat
  • 450 gr ciuperci champignon mari
  • 450 gr rosii cherry mari
  • 170 gr branza feta maruntita
  • 5 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 fire de ceapa verde, tocata
  • 60 ml ulei de masline extra-virgin
  • 2-3 linguri busuioc proaspat tocat
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Dezghetati si scurgeti bine spanacul, presandu-l cu prosoape de hartie, pentru a absorbi cat mai multa zeama posibil.

Taiati capacelul rosiilor si curatati interiorul cu o lingurita sau o ustensila de facut sfere din pepene galben, cum ar fi cea din acest set din inox.
Curatati ciupercile si inlaturati cozile, din care tocati cam 20 de grame pe care le pastrati pentru umplutura.

Intr-o tigaie adanca, sotati in ulei de masline usturoiul, cozile de ciuperci tocate si ceapa.
Apoi, adaugati spanacul si amestecati bine.
Adaugati busuioc, sare si piper si lasati sa se raceasca inainte de a pune si branza feta.

Umpleti rosiile si ciupercile cu amestecul din tigaie si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptor aprox. 20 de minute, pana se inchid la culoare ciupercile si se patrund bine.

Serviti pe un platou cu frunze de salata sau varza. In imagine, s-a folosit cuscus.

Foto: Flickr


Pofta buna!