Site coolinaria.ro

Pudding de banane cu bezea



Pudding de banane cu bezea

Ingrediente:
  • 250 gr zahar
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 700 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 pachet unt
  • 3 banane medii, feliate
  • 340 gr biscuiti cu vanilie
  • Topping de bezea (optional):
  • 3 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 60 gr zahar
Mod de preparare:
Amestecati zaharul si amidonul de porumb si adaugati treptat laptele.
Fierbeti intr-o oala la foc scazut spre moderat, amestecand in continuu - nu lasati nesupravegheat.

Bateti usor galbenusurile si completati cu putina crema de pe foc. Amestecati bine.
Adaugati amestecul de ou in oala cu crema si mai tineti pe foc 2 minute.
Dupa ce luati oala de pe foc, adaugati esenta de vanilie si untul.
Lasati sa se raceasca.

Intr-un vas de cuptor de aprox 23 x 23 cm, alternati crema, feliile de banane si biscuitii vanilati. Incepeti cu stratul crema si tot cu crema terminati.

Adaugati topping de bezea, daca doriti.
Acesta se prepara astfel:
Bateti albusurile cu zeama de lamaie (sau crema de tartar), pana se formeaza varfuri moi.
Adaugati treptat zaharul, pana cand varfurile formate se intaresc.
Apoi, intindeti toppingul peste amestecul de pudding din vas.
Coaceti pana se rumeneste usor.

Foto: Flickr


Pofta buna!