Site coolinaria.ro

Peste in aluat cu bere


Folosind aluat si ulei din abundenta, veti obtine un fel de gogosele cu peste, pe care le serviti neaparat cu zeama de lamaie.

Peste in aluat cu bere

Ingrediente:
  • 2 sticle bere (blonda sau bruna)
  • 450 gr faina
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 30 gr amidon de porumb
  • 2 prafuri de boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 275-300 gr file de peste alb, taiat fasii
  • ulei de arahide sau ulei de rapita
Mod de preparare:
Incingeti suficient ulei intr-o tigaie adanca, la 190 grade Celsius.

Intr-un castron mare, turnati berea.
Cerneti faina in castron, batand usor cu telul pana se amesteca.
Adaugati condimentele si amestecati in continuare.

Presarati pe bucatile de peste sare si piper si apoi cufundati-le in aluatul lichid.
Lasati sa se scurga aluatul in exces, apoi asezati cu grija bucatile de peste in uleiul incins.
Prajiti pestele, intorcandu-l des, pana se rumeneste intens si se patrunde, aprox. 4-5 minute.

Scoateti bucatile de peste prajite pe o tava de copt acoperita cu servete de hartie absorbante si tineti-le la cald in cuptor pana prajiti si celelalte bucati.

Serviti cu sos tartar, lamaie si sos picant.
O alta varianta de servire este cu parmezan ras, lamaie si patrunjel proaspat tocat.

Foto: Flickr


Pofta buna!