Site coolinaria.ro

Tarta Frankfurter



Tarta Frankfurter

Ingrediente:
  • 250 gr aluat de patiserie nisipos
  • 5 carnati picanti (150-200 gr)
  • 3 oua
  • 3 linguri iaurt natural (grecesc)
  • 2 linguri mascarpone
  • 1/2 lingura patrunjel proaspat tocat
  • sos picant (de ex. Tabasco)
  • piper negru proaspat macinat
  • sare de mare
  • putin lapte
  • 1 rosie mare, feliata
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Rulati aluatul pe dimensiunea formei de tarta pe care o folositi. Se recomanda formele cu fund detasabil.
Coaceti aluatul 10 minute, in gol (cu lant pentru blat de tarta sau alta greutate, ca sa nu se umfle).

Intr-un castron, puneti ouale, branza, iaurtul si putin lapte.
Asezonati cu sare, piper si putin sos picant preferat.
Bateti amestecul cu telul, pentru ca branza si iaurtul sa se amestece omogen.

Taiati carnatii in 2 si asezati-i in tava cu aluat.
Presarati patrunjelul tocat in amestecul din castron.
Adaugati amestecul in forma de tarta, peste carnati, si ornati cu felii de rosii.
Ar trebui sa ramana deasupra putin spatiu, pentru ca are tendinta sa creasca (ca un sufleu).

Scadeti temperatura cuptorului la 180 grade Celsius.
Coaceti 40 de minute.
Serviti tarta calda sau rece, cum preferati.

Foto: Flickr


Pofta buna!