Clatitele nu trebuie sa fie neaparat dulci, iar daca sunt sarate, nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat cu ciuperci sau carne, cum se intalneste cel mai des in restaurante.
Incercati varianta fresh de clatite cu rosii, busuioc si crema de branza cu ardei!
Puneti intr-un castron ouale, laptele si apa si bateti bine cu telul.
Adaugati faina si bateti pana nu mai sunt cocoloase.
Amestecati in compozitie untul topit si sarea.
Incingeti o tigaie mica de 20 cm diametru, la foc mediu spre tare.
Daca nu este antiaderenta, pulverizati ulei in tigaie.
Turnati un sfert de ceasca de aluat in tigaie si rasuciti tigaia pentru ca aluatul sa se distribuie uniform.
Cu o spatula, intoarceti clatita dupa ce se rumeneste (aprox. 30 secunde intr-o tigaie incinsa).
Gatiti pe cealalta parte 10 secunde.
Lasati clatita sa alunece din tigaie pe o farfurie si continuati la fel cu restul aluatului.
Pulverizati ulei de fiecare data inainte de a turna aluatul pentru o noua clatita, ca sa nu se lipeasca.
Trebuie sa aveti grija si sa nu se rupa, pentru ca sunt foarte subtiri.
Pentru umplutura, amestecati cubuletele mici de rosii cu busuiocul proaspat tocat si sare.
Lasati deoparte intr-un castron.
Puneti cate o clatita pe fundul de tocat sau pe blatul de bucatarie.
In mijloc, puneti o lingura de crema de branza cu ardei, cu varf.
Completati cu o lingura din amestecul de rosii.
Impaturiti clatita spre centru: mai intai stanga si dreapta, apoi si partile de jos si de sus.
Intoarceti clatita invers pe o farfurie si mai puneti deasupra cateva rosii cu busuioc.
Foto: Flickr
Pofta buna!