Reteta este usoara si absolut delicioasa, dar trebuie sa va inarmati cu rabdare, intrucat dureaza destul de mult prepararea.
Faceti aluatul cu ajutorul robotului de bucatarie, in care puneti faina, zaharul pudra, untul, coaja de lamaie, semintele de mac si sarea.
Dupa ce se amesteca putin, adaugati galbenusul si apa si amestecati pana se leaga bine.
Scoateti aluatul din robot, impachetati-l in folie alimentara si puneti-l in frigider 30 de minute.
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Ungeti cu unt tava metalica pentru mini-tarte.
Daca este forma din silicon, nu mai este nevoie s-o ungeti.
Pudrati cu faina blatul de lucru si intindeti aluatul, pana are grosimea de 1/2 cm.
Decupati din aluat cercuri pe masura formelor de tarta folosite.
Puneti aluatul decupat in forme, tapetandu-le.
Bagati din nou la rece, aprox. 20 de minute.
Taiati bucati din hartie de copt cu care acoperiti aluatul din forme, dupa care umpleti formele cu boabe de fasole sau alte greutati de patiserie, ca sa nu se umfle aluatul.
Coaceti 15 minute, pana cand aluatul devine auriu.
Scoateti din cuptor, scoateti hartia de copt si boabele de fasole si lasati aluatul sa se raceasca.
Scadeti temperatura cuptorului la 150 grade Celsius.
Acum, incepeti sa pregatiti umplutura de cheesecake:
Bateti crema de branza cu zaharul, pana se omogenizeaza si devine fina.
Adaugati smantana, zeama de lamaie si coaja rasa.
Umpleti pana sus formele din aluat cu crema obtinuta.
Coaceti 15 minute sau pana se asaza bine.
Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dati la frigider o ora inainte de a le scoate din forma.
Pudrati cu zahar inainte de a servi mini-tartele.
Foto: Flickr
Pofta buna!